Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Historie

Van emancipatie van de katholieke bevolking tot onderwijs voor iedere leerling met een centrale rol voor de docent.

Historie

De wereld verandert. En wij veranderen mee. Want de vereniging heeft haar doelstellingen altijd aangepast aan ontwikkelingen in de maatschappij.
In september 1916 richtte dr. H.W.E. Moller vereniging Ons Middelbaar Onderwijs op. Doel: het emanciperen van katholieken in Noord-Brabant.
 
Een kwart eeuw later kreeg de doelstelling een meer sociaal cultureel karakter. Belangrijk was toen vooral dat kinderen dichtbij hun huis naar school konden. Ongeacht hun sociale achtergrond, met aandacht voor hun talent.
 
Vanaf 1994 staan vernieuwing en professionalisering centraal. In deze periode wordt het onderwijsaanbod van havo en vwo uitgebreid met vmbo en later ook met praktijkonderwijs.

Onze huidige doelstellingen staan in het document Koers 2016.
De samenleving ontwikkelt zich tot een kennismaatschappij die door doeners en denkers wordt vormgegeven. Zij vraagt om een bekwame en steeds beter opgeleide bevolking. Iedere leerling verdient onderwijs dat hem of haar de beste toekomstkansen biedt. Hiervoor is de kwaliteit van de docent cruciaal.

Downloads

  Koers 2016.pdf (189 KB)