Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Academische opleidingsscholen

40% van het curriculum van de lerarenopleiding wordt uitgevoerd op school; daarnaast doen docenten onderzoek naar de lespraktijk.

Academische opleidingsscholen

We hebben drie Academische Opleidingsscholen (AOS). Het gaat om drie clusters van scholen en lerarenopleidingen: AOS-Tilburg, AOS-West-Brabant en AOS-Oost-Brabant.

In een academische opleidingsschool wordt 40% van het curriculum van de lerarenopleiding uitgevoerd. Ook doen docenten van deze scholen onderzoek naar de lespraktijk van hun eigen school.

Daarnaast werken op iedere school gecertificeerde opleidingsdocenten en begeleiders (schoolpracticumdocenten). Je kunt dus op alle scholen terecht voor stages.

Een academische school is meer: begeleiding van beginnende docenten en doorlopende professionalisering van meer ervaren collega’s. Een academische opleidingsschool richt zich dus op professionalisering van docenten.

Downloads

  katern1 - Schoolgebonden onderzoek en opleiden vitaliseert het leraarschap.pdf (401 KB)
  katern2 - Schoolgebonden onderzoek. Valkuil of kans.pdf (235 KB)
  katern3 - Begeleiden wordt opleiden.pdf (542 KB)
  katern4 - Opleidingsdocent, een sleutelfiguur.pdf (1031 KB)
  katern5 - Werk in uitvoering.pdf (1073 KB)

Contact OMO

T: 013-5955500
E: omo@omo.nl

Postadres
Postbus 574
5000 AN Tilburg

Bezoekadres
Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg