Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Er zijn 28 artikelen gevonden die voldoen aan uw selectie

Personeel in kerncijfers

De bijbehorende artikelen tonen de grafische weergave van een aantal personele kengetallen die betrekking hebben op het kalenderjaar 2014.

Grootte personeelsbestand

Het totale personeelsbestand van de scholen en het OMO-bureau in 2014 bedraagt 6.996 personeelsleden (circa 5.532 fte).

Leeftijdsverdeling personeelsbestand

De leeftijdsverdeling van alle personeelsleden van alle personeelscategorieën in 2014 werkzaam bij Ons Middelbaar Onderwijs.

Onderverdeling personeelsbestand

De verdeling van het personeelsbestand naar fulltime-parttime, soort dienstverband (vast-tijdelijk), en verhouding vrouw-man.

Verdeling functiecategorieën

De totale omvang van 5.532 werktijdfactor (fte) geeft, procentueel verdeeld over de diverse functiecategorieën.

Deelnemers OSR, BAPO, stagiaires, ouderschapsverlof

De omvang van deelnemers aan de OMO Seniorenregeling, Besluit Arbeidsparticipatie Onderwijs (BAPO), deelnemers aan de regeling ouderschapsverlof en het aantal LIO’ers / stagiaires in 2014.

ProMotion - ruimte voor loopbaanontwikkeling

ProMotion is het interne Loopbaancentrum voor alle medewerkers van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs. Medewerkers en leidinggevenden kunnen bij ProMotion terecht voor advies en ondersteuning op het gebied van loopbaanontwikkeling.

Onderzoek Koers 2016

In 2011 is de vereniging een samenwerking aangegaan met LOOK (voorheen Ruud de Moor Centrum, inmiddels Welten-Instituut). Deze samenwerking behelst een onderzoek naar de effecten van Koers 2016, het strategisch beleidsplan van de vereniging.

Professionalisering schoolleiding

Vanuit de afspraak in het sectorakkoord VO 2014-2017 is een beroepsstandaard voor schoolleiders ontwikkeld. Vanaf 1 januari 2016 wordt van schoolleiders verwacht dat zij hun bekwaamheid en bekwaamheidsonderhoud vastleggen in het schoolleidersregister VO.

Professionele ruimte en registratie

Er is een wet in voorbereiding die regelt dat in 2017 de registratie en nascholing van leraren in de wet is verankerd.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)