Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Leerlingen voorbereiden op de kosmopolitische samenleving

Zowel deelname aan vervolgonderwijs als het uitoefenen van een beroep vindt in toenemende mate plaats binnen de context van een kosmopolitische samenleving. De scholen binnen de vereniging bereiden leerlingen daar op voor. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van (inter-)nationale uitwisselingen en deelname aan projecten ter bevordering van maatschappelijke betrokkenheid.

Elos

Zes OMO-scholen maken deel uit van het Elos-netwerk dat bestaat uit circa 250 scholen in 22 landen. Scholen die Elos aanbieden zorgen voor inbedding van Europese en Internationale Oriëntatie in hun curriculum en geven leerlingen de mogelijkheid twee talen op hoog niveau te leren en zich optimaal voor te bereiden op de internationale samenleving. Eind 2011 heeft Ons Middelbaar Onderwijs voor drie jaar het coördinatorschap van Elos Europa en daarmee het penvoerderschap van het vierde Europese project Elos overgenomen. Dit project is in 2014 afgesloten en heeft geresulteerd in een accreditatiesystematiek voor deelnemende scholen en een breder draagvlak onder internationale beleidsmakers.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)