Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Van Maerlantlyceum

www.vanmaerlantlyceum.nl

 

rector: Liz Chermin

opleidingen: vwo, havo

locatie:

  • Eindhoven

Schoolontwikkeling en onderzoek waren in 2014 de belangrijkste thema’s voor het Van Maerlantlyceum. De invoering van de vakken art & technology en kritisch denken zijn daar een voorbeeld van. Binnen deze vakken wordt op geheel verschillende wijze gewerkt aan de onderzoekende houding van de leerling. Bij kritisch denken wordt aandacht besteed aan de werking van het brein en de effecten daarvan op het leren. Thema’s als analyseren, argumenteren en redeneren komen aan de orde. Bij het vak art & technology leren de leerlingen dat creativiteit ook hard werken is. Het creatieve proces staat centraal. 

Passend bij deze beweging is de ontwikkeling van de school tot academische opleidingsschool. Deze ontwikkeling heeft niet alleen betrekking op het opleiden van toekomstige collega’s maar wordt gezien als een vliegwiel voor professionalisering en schoolontwikkeling. Binnen het kader van de academische opleidingsschool onderzoekt de school de ambities voor het onderwijs van de toekomst. Centraal staat hierbij niet alleen de vraag waarom het Van Maerlantlyceum nu een goede school is, maar vooral ook hoe de school ook voor de toekomstige leerlingen een goede school blijft die aansluit bij de ontwikkelingen in de wereld om ons heen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)