Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Van Maerlant

www.vanmaerlant.nl 

directeur: Edward de Gier

opleiding: mavo, vmbo

locatie:

  • ’s-Hertogenbosch

Van Maerlant vmbo/mavo in Den Bosch is in 2014 gestart op een andere locatie. Van twee dislocaties (Bilderdijkstraat voor onderbouw en Van Maerlantstraat voor bovenbouw) naar één locatie aan de onderwijsboulevard, waar voorheen het Duhamel College gehuisvest was.

Van Maerlant is nu nog een locatie voor een kleine 500 leerlingen voor de basis, kader en gemengd/theoretische leerweg (gt). Vanaf schooljaar 2015/2016 richt Van Maerlant zich op kader en gt. Hierdoor zal de basisberoepsgerichte leerweg op deze locatie niet meer mogelijk zijn.

De school is trots op het media(leer)park. Van Maerlant beschikt over een eigen TV-studio en regiewagen waarmee leerlingen in samenwerking met de Bossche omroep uitzendingen en opnames kunnen maken.

Ook heeft de school flink ingezet op multimedia in de school wat geresulteerd heeft in:

  • Uitgebreide inzet van smartborden in alle lessen door alle onderwijsgevenden
  • Inzet van Bring Your Own Device (BYOD)
  • Het verzorgen van webinars voor personeel, ouders, leerlingen of, op verzoek, van derden
  • Contact leggen met andere scholen/klassen via webcams en smartborden.

De school is trots op de nieuwe veilige open leeromgeving waar de contacten tussen leerling, docenten en directie laagdrempelig en persoonlijk zijn.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)