Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Theresialyceum

www.theresialyceum.nl

 

rector: Tomas Oudejans

opleidingen: vwo, havo

locatie:

  • Theresialyceum, Tilburg
  • Frater van Gemertschool, Tilburg

Het jaar 2014 werd vooral gekenmerkt door het plotseling overlijden van twee collega’s en het verongelukken van een leerlinge uit klas 2. De school heeft dit jaar drie intensieve rouwperiodes gekend en er waren indrukwekkende herdenkingsbijeenkomsten waar docenten en leerlingen elkaar gesteund hebben. Een lichtpuntje was de saamhorigheid die hierbij werd getoond.

Er was ook goed nieuws, bijvoorbeeld de examenresultaten: op de havo is 90% geslaagd en op het vwo 99%. De ambitie van de school om bovengemiddelde resultaten te leveren is daarmee waargemaakt. Het fundament hiervoor wordt gelegd in de driejarige brugperiode. Financieel is er met de NOA-gelden ruimte gekomen om nog meer in het onderwijs te investeren. De extra middelen zijn ingezet om de klassen te verkleinen (maximaal dertig leerlingen) en de lessentabel voor de meeste vakken te verhogen. Met het programma Havo-uniek streeft de school naar extra elan voor de havo-opleiding. Dat gebeurt met Samenwerken, Activeren en Motiveren (SAM), maar ook door de verbinding met het vwo te zoeken.

Het traditionele onderwijsconcept van de school is constant in beweging, maar het gebouw is wel wat achtergebleven. De voorbereidingen voor een ingrijpende renovatie zijn in volle gang. De lokalen worden vergroot, er komt luchtverversing en het gebouw wordt duurzaam met een hedendaagse uitstraling. Het gehele schooljaar 2015-2016 zal er gebouwd worden. Bijzonder is dat de school met 2College Jozefmavo nieuwe buren gaat krijgen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)