Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein - Pleinschool Helder

www.sghetplein.nl

 

rector: Corinne Sebregts

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en praktijkonderwijs

locaties:

  • Sint-Joriscollege, Eindhoven
  • Aloysius/De Roosten, Eindhoven
  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven
  • Vakcollege, Eindhoven
  • Praktijkschool Eindhoven
  • Pleinschool Helder, Eindhoven

Pleinschool Helder is een kleinschalige, reguliere havo/vwo-school die zich specifiek richt op leerlingen met een vorm van autisme en/of AD(H)D. Respect voor anderen, open communicatie, structuur en duidelijkheid staan voorop,  teneinde de leerlingen zo goed mogelijk om te leren gaan met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarbij ligt de nadruk op wat ze wél kunnen. De schoolt wil op deze manier bijdragen aan de vorming van leerlingen tot jongvolwassenen die in staat zijn een studie aan hbo of universiteit te volgen. Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT) met een daaraan verbonden CTO-afdeling (Centrum voor Topsport en Onderwijs). Pleinschool Helder telt circa 130 leerlingen.  

In 2014 was het slagingspercentage 100%. De succesvolle uitstroom van leerlingen naar een reguliere vervolgopleiding bevestigt dat Helder toegevoegde waarde heeft als onderwijsvorm voor de regio Eindhoven. Onderwijs maak je samen: het team, ouders en leerlingen hebben aangegeven  tevreden te zijn over hoe onderwijs wordt vormgegeven. Deze motivator neemt de school mee in het realiseren van passend onderwijs. 

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)