Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein - Praktijkschool Eindhoven

www.sghetplein.nl

 

rector: Corinne Sebregts

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en praktijkonderwijs

locaties:

  • Sint-Joriscollege, Eindhoven
  • Aloysius/De Roosten, Eindhoven
  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven
  • Vakcollege, Eindhoven
  • Praktijkschool Eindhoven
  • Pleinschool Helder, Eindhoven

Praktijkschool Eindhoven is een school voor praktijkonderwijs met circa 295 leerlingen. Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT) met een daaraan verbonden CTO-afdeling (Centrum voor Topsport en Onderwijs). In een kleinschalige, betrokken en veilige omgeving stimuleert Praktijkschool Eindhoven haar leerlingen tot zelfwerkzaamheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Het praktijkonderwijs bereidt leerlingen voor op een zinvolle plaats in de samenleving. Een ander belangrijk doel van het praktijkonderwijs is de begeleiding naar werk op de regionale arbeidsmarkt. Vanuit haar wettelijke functie is het praktijkonderwijs eindonderwijs.

Uitgangspunt is dat leerlingen competenties ontwikkelen die ze nodig hebben om zelfstandig te kunnen werken en functioneren in de maatschappij. Na het praktijkonderwijs gaan leerlingen direct werken op arbeidsmarkt. Praktijkschool Eindhoven begeleidt naar werk in al zijn facetten: met of zonder begeleiding en/of subsidie. Sommige leerlingen stromen door naar een vervolgopleiding. De docenten van Praktijkschool Eindhoven ondersteunen en begeleiden in de keuze voor werk en/of vervolgopleiding.

In 2014 is het aantal leerlingen licht gedaald tot onder de 300. De school heeft na het inspectiebezoek het basisarrangement ontvangen. De uitstroomcijfers zijn blijvend aan de norm: 75% van de leerlingen die in 2011-2012 zijn uitgestroomd heeft twee jaar na schoolverlaten nog steeds werk. Van de leerlingen die in 2014 de school hebben verlaten is dit 90%. Er zijn veranderingen ingezet in de organisatie van de school en er is een nieuw schoolplan gemaakt voor de periode 2015-2019 met als titel: Werken aan mogelijkheden. Focus voor de komende jaren is het afstemmen van het onderwijsprogramma op vervolgopleidingen, rekening houdend met veranderende wet- en regelgeving.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)