Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein - Antoon Schellenscollege

www.sghetplein.nl  

 

rector: Corinne Sebregts

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en praktijkonderwijs

locaties:

  • Sint-Joriscollege, Eindhoven
  • Aloysius/De Roosten, Eindhoven
  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven
  • Vakcollege, Eindhoven
  • Praktijkschool Eindhoven
  • Pleinschool Helder, Eindhoven

Het Antoon Schellenscollege is een vmbo-onderbouwschool voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften. Een voorziening die prima past bij de ontwikkelingen van passend onderwijs. Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT) met een daaraan verbonden CTO afdeling (Centrum voor Topsport en Onderwijs) De school telt circa 250 leerlingen.

Het Antoon Schellenscollege biedt een kleinschalige, veilige, gestructureerde en betrokken leeromgeving aan leerlingen die (nog even) extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van leren en/of persoonlijke ontwikkeling. Veel leerlingen hebben een lwoo-indicatie. De school biedt zorg op maat aan op didactisch en sociaal-emotioneel gebied zodat iedere leerling zich optimaal kan ontplooien en na twee jaar een verantwoorde overstap kan maken naar een bovenbouwtraject dat bij hem of haar past.

Afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van de ontwikkelingen rondom passend onderwijs. De ondersteuning die het Antoon Schellenscollege biedt is in kaart gebracht voor het samenwerkingsverband Eindhoven/Kempen. Inhoudelijk ligt de focus op de training van executieve functies, het differentiëren door gepersonaliseerd leren en de vaardigheidsontwikkeling taal en rekenen met het oog op de referentieniveaus. De komende jaren wordt dit verder ontwikkeld.

De school is trots op de talentklas tekenen: een nieuw initiatief waarbij leerlingen buiten de lestijden om hun talent voor tekenen (verder) kunnen ontwikkelen. De 1e prijs in de Dutch Design Week voor een ontwerp bevestigt dat onze leerlingen over veel talent beschikken.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)