Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein - Aloysius/De Roosten

www.sghetplein.nl  

rector: Corinne Sebregts

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en praktijkonderwijs

locaties:

  • Sint-Joriscollege, Eindhoven
  • Aloysius/De Roosten, Eindhoven
  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven
  • Vakcollege, Eindhoven
  • Praktijkschool Eindhoven
  • Pleinschool Helder, Eindhoven

Aloysius/De Roosten is een school voor mavo met een determinatieperiode in de onderbouw. Dit betekent dat leerlingen met een vmbo-k/g/t advies na overleg met de basisschool de mogelijkheid krijgen in twee leerjaren door te groeien naar de mavo.

Daarnaast is Aloysius/De Roosten een Topsport Talentschool (LOOT) met een daaraan verbonden CTO-afdeling (Centrum voor Topsport en Onderwijs). De school telt circa 350 leerlingen.

Aloysius/De Roosten biedt haar leerlingen een veilige geborgen omgeving waar docenten en leerlingen elkaar kennen. De school heeft haar onderwijs kleinschalig georganiseerd en de communicatielijnen met leerlingen en ouders zijn kort. Aloysius/De Roosten: ‘Focus op jou’.

In 2014 heeft Aloysius/De Roosten met alle medewerkers van de school de koers en het concept van de nieuwbouw bepaald. Inmiddels is het docententeam vol enthousiasme aan de slag om het onderwijsconcept te vertalen naar de praktijk. Er vinden pilots in de school plaats. Deze pilots zorgen voor informatie met betrekking tot de succesfactoren en eventuele afbreukrisico’s. Op basis van deze gegevens worden de plannen aangepast. Elke maand informeren medewerkers elkaar over de ontwikkelingen en wordt weer een nieuw onderwerp bij de kop gepakt. Medewerkers kunnen zich profileren en werken met veel plezier en spirit aan deze mooie uitdaging. Vanzelfsprekend zijn ook de ouders en leerlingen betrokken bij deze ontwikkelingen. Inmiddels heeft de school zich verbonden aan diverse projecten zoals M-tech, Focus op passie en techniek en de Teacher Academy. De school vindt hierdoor aansluiting bij de regionale en landelijke ontwikkelingen.

Aloysius/De Roosten blijft een kleinschalige warme school waar aandacht voor elkaar heel belangrijk is en blijft. Goede resultaten, modern onderwijs in een omgeving waarin je mag groeien, waarin je je veilig voelt en waarin je jezelf mag zijn.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)