Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Rythovius College

www.rythoviuscollege.nl

 

rector: Frans Claassens

opleidingen: vwo, havo, mavo

locatie:

  • Eersel

’Accent op jouw talent’,dat is waar het Rythovius College voor staat. De school realiseert dat door het aanbieden van talentenstromen voor kunst, sport en science (inclusief het technasiumvak onderzoeken & ontwerpen) in de onderbouw. Ook de gymnasiumafdeling van de school en het aanbod van Anglia zijn mogelijkheden voor leerlingen hun talenten te ontwikkelen. In de bovenbouw is er een breed onderwijsaanbod, dat leerlingen vele mogelijkheden biedt: naast de ’gewone vakken‘ biedt de school vijf kunstvakken als examenvak aan, en zijn er examenmogelijkheden in sport op mavo, havo en vwo en in filosofie op vwo.

In 2014 is het nieuwe schoolplan 2014-2018 ’Kiezen voor de toekomst‘ tot stand gekomen. Daarin is onder meer te lezen dat het Rythovius College ook de talenten van de medewerkers wil ontwikkelen: de school is een lerende organisatie. Een mooi voorbeeld daarvan is te vinden in de Leerkringen die van start zijn gegaan: uit veel onderzoek blijkt dat leraren graag met en van elkaar leren. De Leerkringen voorzien in die behoefte: in kleine groepen onder leiding van een expert (bij voorkeur iemand uit de school) wordt in een drietal bijeenkomsten gewerkt aan thema’s die direct met de situatie in de klas te maken hebben.

De resultaten van het Rythovius College in 2014 zijn goed.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)