Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Roncalli Scholengemeenschap

roncalli.mwp.nl

 

rector: Ludo Heesters

opleidingen: vwo, havo, mavo

locatie:

  • Bergen op Zoom

Met een vooruitstrevende onderwijsaanpak stimuleert Roncalli dat haar 1.162 leerlingen, naast het opdoen van de benodigde kennis, ook een persoonlijke ontwikkeling doormaken. Als daltonschool met een eigen-tempo-werkwijze worden leerlingen competenties aangeleerd die mede bepalend zijn voor succes in het vervolgonderwijs en de verdere loopbaan: het geleidelijk omgaan met zelfstandigheid, samenwerken, reflectie, verantwoordelijkheid en effectiviteit.

De school verkeert in een fase waarin de kwaliteitszorg in de brede zin van het woord door vele medewerkers wordt opgepakt en geborgd. Met behulp van instrumenten zoals ISO 9001 en School aan Zet ontwikkelt de school zich verder als professionele organisatie. RoncalliExcellent heeft een vervolg gekregen i.s.m. Exentra Antwerpen, expertisecentrum voor hoogbegaafden. In de bovenbouw volgen deze leerlingen een eigen leerroute.

Het onderzoek naar kwaliteitsverbetering van juni 2014 heeft ertoe geleid dat Roncalli voor alle afdelingen een basisarrangement heeft. Met belanghebbenden is een nieuw Schoolplan 2015-2019 opgezet opdat Roncalli toekomstgericht onderwijs kan geven aan het grootste kapitaal: de leerling.

Bij verschillende binnen- en buitenschoolse activiteiten is uitgebreid aandacht voor de protestants-christelijke en katholieke identiteit conform Zingeving en Goed Onderwijs (OMO juni 2013).

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)