Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Rodenborch-College

www.rodenborch.nl

 

rector: Marjo van IJzendoorn

opleidingen: vwo, havo, mavo

locatie:

  • Rosmalen

Het Rodenborch-College, waar talentontwikkeling van iedere leerling centraal staat en steeds meer vorm krijgt, heeft de afgelopen jaren planmatig gewerkt aan het realiseren van de doelen in het schoolplan en het verbeteren van de opbrengsten.

De integrale aanpak, inclusief een goed kwaliteitszorgsysteem en een scholingsplan, heeft er toe geleid dat het onderwijsproces een steeds hoger niveau heeft gekregen. De focus op de differentiatie, het taal-en rekenbeleid en de aandacht voor het vakmanschap van docenten begint vruchten af te werpen, zowel op de VIP- (vakken, integratie en persoonlijke ontwikkeling) als op de Jenaplan-afdeling.

Differentiatie vindt niet alleen plaats in de lessen, maar er zijn ook steeds meer programma’s die bedoeld zijn voor leerlingen die meer willen en meer kunnen. Het Talenttraject is verder uitgebouwd naar alle groepen in het vwo en sinds augustus 2014 draagt de school ook het predicaat Econasium.

Ook voor de LOOT-leerlingen ligt de focus op talentontwikkeling. Het visitatierapport met betrekking tot de organisatie en het onderwijs op maat dat deze groep leerlingen vraagt, was positief. Dat is terug te zien in de toename van het aantal leerlingen met een topsportstatus.

In 2014 zette de stijgende lijn van het aantal brugklasleerlingen door. Omdat de school de grenzen van de opnamecapaciteit heeft bereikt, werden 60 nieuwe leerlingen uitgeloot. De school kampt al enkele jaren met een tekort aan ruimte en huurt nu twee lokalen bij de buren van het stedelijk VSO.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)