Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO scholengroep Tongerlo – Norbertuscollege

www.sgtongerlo.nl

 

rector: Marijke Broodbakker

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs

locaties:

  • Da Vinci College, Roosendaal
  • Gertrudiscollege, Roosendaal
  • Norbertuscollege, Roosendaal


Het Norbertuscollege heeft in 2014 met succes ingezet op verhoging ven de rendementen en verbetering van de examenresultaten. Daarnaast zijn er excellentieprogramma’s voor bèta (bèta-plus), voor talen (Cambridge, Delf en Goethe), in de vwo-plus klassen door middel van wetenschapslessen, en heeft ook economie een excellentieprogramma (Econasium).

De school heeft veel aandacht voor persoonlijke- en burgerschapsontwikkeling. Dat uit zich ook in nadenken over de gezamenlijke verantwoordelijkheid van leerlingen en leraren om de school schoon, gezond en duurzaam te maken en te houden.

Uit de viering van het 95-jarig jubileum blijkt de aandacht voor kunst en cultuur binnen de school. Docenten en meer dan 150 leerlingen lieten in een viertal uitverkochte voorstellingen een wervelende proms-productie zien. Daarnaast waren er ook brugklasuitvoeringen met Scapino en een optreden van examenleerlingen muziek.

De aanschaf van een bijzonder kunstwerk, ter gelegenheid van het afscheid van collegedirecteur Johan van Oosterhout, symboliseert de jarenlange traditie op het gebied van kunst en cultuur en laat zien dat een historische en moderne elementen zich heel goed laten verenigen.

Een aantal docenten participeerde actief binnen de AOS’en in onderzoek in de eigen beroepspraktijk.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)