Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO scholengroep Tongerlo – Gertrudiscollege

www.sgtongerlo.nl

 

rector: Marijke Broodbakker

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs

locaties:

  • Da Vinci College, Roosendaal
  • Gertrudiscollege, Roosendaal
  • Norbertuscollege, Roosendaal

Het Gertrudiscollege maakt werk van maatwerk. Als begaafdheidsprofielschool wordt een alphatop en bètatop programma aangeboden in de onderbouw. Leerlingen kunnen zich onderscheiden in het vak Engels met Anglia en Cambridge examens en door het volgen van een versneld programma. Bij het vak Duits is er de mogelijkheid om deel te nemen aan Goethe examens. Het bèta aanbod wordt versterkt door deelname aan M-tech; vmbo leerlingen profiteren hiervan.

De begaafdheidsprofielschool (BPS) accreditatie is verlengd en binnen het scholennetwerk van de BPS zijn er inmiddels twee volgscholen. Vanuit dezelfde invalshoek is het junioracademie programma voor hoogbegaafde leerlingen uit groep 7 en 8 in 2014 verder uitgebouwd.

Als officieel erkend topsportvriendelijke school wordt het examenvak bewegen, sport & maatschappij (bsm) aan onze havoleerlingen aangeboden. Naast deelname aan JetNet, is dit jaar ook gestart met het Econasium programma. Tenslotte voeren verschillende docenten in de academische opleidingsschool, onderzoek uit om de kwaliteit van het onderwijs verder uit te verhogen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)