Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO scholengroep Tongerlo – Da Vinci College

www.sgtongerlo.nl

 

rector: Marijke Broodbakker

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs

locaties:

  • Da Vinci College, Roosendaal
  • Gertrudiscollege, Roosendaal
  • Norbertuscollege, Roosendaal

Voor het Da Vinci College was 2014 het jaar dat de nieuwe school werkelijkheid werd. Op de website www.nieuwedavinci.nl is de voortgang van de bouw te volgen.

Docenten en leerlingen bereiden zich voor op het samengaan in de nieuwe school. Dat gebeurde in november 2014 op een heel bijzondere plek tijdens de derde editie van ‘One day a dreamschool’. In een oude fabriek werden de gezamenlijke werkruimtes van leerlingen en docenten op werkelijke grootte nagebouwd. Een dag lang zijn leerlingen en docenten met elkaar aan de slag gegaan om de ruimtes in te delen en om werkafspraken te maken. Naast de bouw van een nieuwe school wordt ook een grote schooltuin ingericht voor de leerlingen van het praktijkonderwijs met daarop een leergebouw.

Voor het derde opeenvolgende jaar waren de examenresultaten in het vmbo uitstekend. Na een aantal moeilijke jaren is de kwaliteit van het onderwijs weer prima op orde. Het praktijkonderwijs blijft het onverminderd goed doen.

Opnieuw werpt de samenwerking met externe partijen zijn vruchten af. De intensieve samenwerking met de ROC-locaties in Roosendaal en Bergen op Zoom geldt binnen ROC West-Brabant als richtinggevend voorbeeld van succesvolle initiatieven.

In 2014 bestond het beroepsonderwijs in Roosendaal 75 jaar. Dat is met docenten en leerlingen uitgebreid gevierd.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)