Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO Scholengroep De Langstraat – d’Oultremontcollege

www.sgdelangstraat.nl

 

rector: Jan van Pelt

opleidingen: vwo, havo, vmbo

locaties:

  • Dr. Mollercollege, Waalwijk
  • Walewyc-mavo, Waalwijk
  • Van Haestrechtcollege, Kaatsheuvel
  • d’Oultremontcollege, Drunen

In maart 2014 werd de (ver)nieuwbouw aan de voorzijde van de school officieel in gebruik genomen. In de nieuwbouw is ruimte gemaakt voor een modern open leercentrum, een technasiumwerkplaats, 5 lokalen en spreek- en vergaderruimtes voor personeel. Tegelijkertijd heeft de entree aan de Dillenburgstraat, het oudste gedeelte van de school, een frisse en moderne uitstraling gekregen.

De gemeente Heusden kenmerkt zich door een sterke regionale krimp en de school heeft met name hierdoor in de periode van 2010 tot heden een leerlingdaling van 22% meegemaakt. De structurele leerlingdaling trekt een zware financiële wissel op de school. Om de school op termijn weer financieel gezond te krijgen is in oktober gestart met het opstellen van een plan van aanpak d’Oultremontcollege 2020. Dit plan beschrijft scenario’s die erop gericht zijn een onderwijsaanbod, met een aantrekkelijk profiel en de juiste breedte, voor de toekomst neer te zetten. Met de aanmeldingen in maart 2014 lijkt een licht herstel van de krimp ingezet; voor het tweede jaar meldden zich meer leerlingen dan voorheen aan voor de eerste klas.

Het Technasium en Versterkt Engels (voor havo- en vwo-leerlingen die extra uitdaging aan kunnen) zijn kwalitatief en kwantitatief op niveau. In september is gestart met het nieuwe vak Denken & Doen voor de vmbo-g/t leerling die bèta-georiënteerd is. Het vak is een afgeleide van het vak Onderzoek & Ontwerpen op het Technasium. Met dit nieuwe vak trekt de school de bèta-profilering door naar de opleiding vmbo-g/t.

In november bezocht de inspectie in het kader van een kwaliteitsonderzoek de opleidingen vmbo-b, -k en -t. Tijdens het bezoek is geconstateerd dat de basis- en kaderafdeling tekortkomingen hebben op het gebied van het onderwijsleerproces en de onderwijsopbrengsten. Inmiddels is een verbeterplan opgesteld.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)