Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO scholengroep Bergen op Zoom e.o. – Mollerlyceum

www.sgboz.nl

 

rector: Marcel van Loo

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo

locaties:

  • ’t R@velijn, Steenbergen
  • ZuidWestHoek College, Ossendrecht
  • Mollerlyceum Bergen op Zoom
  • ZoomMAVO, Bergen op Zoom

Het Mollerlyceum in Bergen op Zoom verzorgt havo, atheneum en gymnasium. Op het Mollerlyceum bereiden ruim 750 leerlingen zich voor op een studie in het hoger en wetenschappelijk onderwijs.

Belangrijke ontwikkelingen in het kalenderjaar 2014 waren:

E-learning

De doorontwikkeling van het didactisch concept in het werken met eigen een iPad krijgt vorm bij de vakken Nederlands, aardrijkskunde, biologie, geschiedenis en rekenen. Bij deze ontwikkeling wordt gebruik gemaakt van VO-content.

Vwo topklas

In het vwo-plus programma kunnen leerlingen versneld door de leerstof gaan. Zij houden daardoor tijd over om te werken aan uitdagende opdrachten. Het programma stimuleert leerlingen zelfstandig te werken of te leren in tweetallen of in groepjes. Daarnaast heeft het vwo vier top programma’s uitgewerkt waardoor de verschillende interesses van zowel havo- als vwo-leerlingen verder geprikkeld en gestimuleerd worden. In de brugklas kiezen alle leerlingen uit Media Design en Marketing, Europese Leeromgeving, Discovery en Sport.

Econasium

Afgelopen schooljaar is de ontwikkeling van het Econasium opgestart en ingericht. Het Econasium is een excellentieprogramma voor leerlingen uit klas vier vwo, waarbij in samenwerking met de economische faculteit van Tilburg University een economische verdieping plaatsvindt. Leerlingen die dit programma met goed gevolg afsluiten krijgen in de toekomst vrijstellingen op Tilburg University.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)