Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO scholengroep Bergen op Zoom e.o. – ‘t Ravelijn

www.sgboz.nl

 

rector: Marcel van Loo

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo

locaties:

  • ’t R@velijn, Steenbergen
  • ZuidWestHoek College, Ossendrecht
  • Mollerlyceum Bergen op Zoom
  • ZoomMAVO, Bergen op Zoom

’t Ravelijn in Steenbergen verzorgt mavo en vmbo. In 2014/2015 telde de school ongeveer 500 leerlingen. Het schoolmotto luidt: ‘Pak je kans!’ en daagt iedereen op school uit. De medewerkers worden getriggerd om goed en aantrekkelijk onderwijs te verzorgen. Ravelijnleerlingen worden op hun beurt aangemoedigd om daar het maximale aan kansen uit te halen.

Belangrijke ontwikkelingen in het kalenderjaar 2014 waren:

E-learning
De school onderscheidt zich door een modern onderwijsconcept met als kenmerken ‘digitaal’ en ‘teamwork’. Ravelijnleerlingen krijgen zo veel mogelijk digitaal les via hun persoonlijke tablet. Bij alle vakken in het eerste, tweede en derde leerjaar worden - indien beschikbaar en van goede kwaliteit - digitale methoden gebruikt van educatieve uitgevers en van VO-Content.

Leren plaats- en tijdonafhankelijker maken
De invoering van leertaken geeft betere sturing aan het leerproces en maakt leren meer plaats- en tijdonafhankelijk. Omdat de leerlingen gebruik maken van een persoonlijke tablet kunnen zij plaats- en tijdonafhankelijk inloggen en hun leertaak, methode en werkboeken vinden. Ook e-learning methoden en digitale boeken maken deze vorm van leren en andere werkvormen, zoals ‘flipping-the-classroom’, mogelijk.

Groei tevredenheid brugklassers
Uit de algemene tevredenheidsenquête blijkt dat de tevredenheid bij de brugklassers in de afgelopen drie jaar is gestegen van 6,7 naar 7,4 tot 8,1 in 2013. De recente afname laat zien dat de tevredenheid stabiliseert op 8,1.

Gepersonaliseerd leren
Samen met Tumult, Vo-lution en Pulson heeft het Ravelijn partners gevonden die gepersonaliseerd leren mogelijk gaan maken. In 2015 zal er een vernieuwd onderwijsplatform in gebruik worden genomen dat gemaakt is voor het onderwijsconcept van het Ravelijn.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)