Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Maaslandcollege

www.maaslandcollege.nl

 

rector: Jacq. van Meegen

opleidingen: vwo, havo, mavo

locatie:

  • Oss

Het Maaslandcollege is een moderne kwaliteitsschool met een internationale oriëntatie. Het motto van de school is “Grenzen Verleggen”. Dat kan zowel letterlijk als figuurlijk worden opgevat: iedere leerling neemt minimaal eenmaal in de schoolloopbaan deel aan een internationaal uitwisselingsprogramma en iedere leerling wordt uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en daarmee zijn of haar talenten te ontwikkelen.

Het Maaslandcollege kent drie schooltypen: mavo, havo en vwo. De school profileert zich in Oss en omgeving met tweetalig onderwijs (TTO), een doorlopende leerlijn onderzoek op het vwo en een hoogwaardige bèta-opleiding. Mavo- en havoleerlingen kunnen sport als examenvak volgen. Daarnaast biedt de school een gevarieerd programma van sport, cultuur en debatwedstrijden voor alle leerlingen.

In 2014 is het Maaslandcollege op een organische manier doorgegaan met digitaal onderwijs (iPad-onderwijs). Docenten zijn in september 2014 gestart differentiatie in het onderwijs te realiseren met gebruikmaking van de iPad. Verder is het vwo-onderzoeksprogramma op een hoger plan komen te staan. Onder leiding van universitair gepromoveerde collega’s is onderzoek een structureel onderdeel van het lesprogramma geworden. De resultaten hiervan komen onder andere tot uiting in de profielwerkstukken. Mede dankzij het programma ‘Stick Together’ is de school er in geslaagd tot de top te behoren van Nederlandse scholen waar mavoleerlingen zonder uitval het mbo doorlopen. In december heeft een kerstactie plaatsgevonden waarbij leerlingen, met een bijdrage van Wilde Ganzen, € 32.000,- hebben opgehaald voor een onderwijsproject in Zuid-Afrika. Uit tevredenheidenquêtes onder leerlingen en personeel blijkt dat zij in het bijzonder de goede sfeer op school waarderen. De focus ligt in de komende jaren op het behoud daarvan.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)