Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Jeroen Bosch College

www.jbc.nl

 

rector: Lian Derks 

opleidingen: vwo, havo, vmbo

locatie:

  • ’s-Hertogenbosch

Het Jeroen Bosch College is er voor nieuwsgierige leerlingen. De school heeft continu aandacht voor de kwaliteit van het onderwijs en besteedt bovendien aandacht aan het behoud van haar prettige sfeer. Het Jeroen Bosch College is er ook voor nieuwsgierige medewerkers. Professionalisering blijft dan ook hoog op de agenda van de school staan. De Jeroen Bosch Opleidingsschool biedt verschillende projecten aan die bijdragen aan de verbetering van lessen en de kwaliteit van het onderwijs. De verschillende projecten passen naadloos binnen de visie van de school. Deze visie is vastgelegd en verbeeld als een huis met de fundamenten vakmanschap, verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Alle medewerkers van het Jeroen Bosch College werken samen aan de optimalisering van de schoolcultuur.

Voor vwo-leerlingen is er sinds dit schooljaar Wetenschap Oriëntatie Nederland (WON). Werken volgens het principe van de WON Akademie brengt de W van wetenschap in het programma van het vwo. Het Technasium, voor havo- en vwo-leerlingen, is een volwaardige stroom binnen de school. Vmbo-t leerlingen kunnen het Bèta Challenge Program (BCP) volgen. Dit concept lijkt op het Technasium maar is specifiek bedoeld voor vmbo-t leerlingen. Daarnaast blijft de aandacht voor cultuur in alle stromen belangrijk. Daarom werkt het Jeroen Bosch College als partnerschool samen met Het Noordbrabants Museum.

In 2014 is er meer duidelijk geworden over het samenbrengen van het Jeroen Bosch College, de Bossche Vakschool en Van Maerlant op één locatie aan de Sint Teunislaan en de Rompertsebaan. De start van de bouwwerkzaamheden is gepland in 2016. Dit is tevens het ‘Jeroen Bosch- jaar’: het herdenkingsjaar voor Jheronimus Bosch.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)