Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

IVO Deurne - Alfrinkcollege

www.ivo-deurne.nl

 

rector: Monique van Roosmalen

opleidingen: vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs

locaties:

  • Peellandcollege, Deurne
  • Alfrinkcollege, Deurne
  • Hub van Doornecollege, Deurne
  • De Sprong, Deurne

De leerlingen van De Sprong, Hub van Doornecollege, Alfrinkcollege en Peellandcollege worden tijdens hun middelbare schooltijd voorbereid op een succesvolle start in het vervolgonderwijs, in een baan en in de maatschappij. De vier scholen realiseerden in 2014 een toename van 550 leerlingen. Met name deelschool Peellandcollege en Hub van Doornecollege hebben een flinke groei doorgemaakt.

Een aantal belangrijke ontwikkelingen:

  • Het Peellandcollege, school voor havo en vwo, is gestart met laptops in alle eerstejaars klassen.
  • Het Peellandcollege is daarnaast gestart met tweetalig onderwijs in enkele vakken.
  • De in 2013 gestarte integratieklas op De Sprong, school voor praktijkonderwijs, kreeg ook in 2014 een vervolg. Leerlingen uit het speciaal onderwijs krijgen de kans om kennis te maken met en te leren binnen het praktijkonderwijs. De uitwerking van de pilot passend onderwijs bleek in de praktijk positief uit te pakken. De Sprong werkt bovendien aan het realiseren van een ‘Gezonde School’.

Intern is veel aandacht besteed aan de efficiency van bedrijfsprocessen en het systematisch werken aan kwaliteit en de uitvoering van de functiemix. Het ziekteverzuim is met 3 tot 4 % laag te noemen. Dankzij betrokken medewerkers, die op verantwoorde wijze hun taak uitvoeren, hebben de scholen van IVO-Deurne kwalitatief goed onderwijs gerealiseerd in 2014. Er is alle vertrouwen in een gezonde toekomst.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)