Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Gymnasium Beekvliet

www.gymnasiumbeekvliet.nl

 

rector: Carla Faassen

opleiding: vwo

locatie:

  • Sint-Michielsgestel

‘Later… later wil ik mezelf worden’. Dat is wat Gymnasium Beekvliet de leerlingen wil meegeven. Kennis is heel waardevol, maar alleen als die kennis je ook gelukkig maakt. Gymnasium Beekvliet helpt leerlingen in hun zoektocht naar zichzelf, naar hun dromen en naar hun talenten.

Het jaar 2014 heeft in het teken gestaan van ontwikkeling. Er is een nieuw schoolplan ontwikkeld waarin de school aangeeft: ‘We leiden op tot een diploma en méér, met een blik op het verleden, heden en toekomst.’ In het schoolplan zijn de ambities geformuleerd in de vorm van dromen. Een van deze dromen is: ‘Stel je voor dat de leerlingen zich thuis voelen in een internationaal georiënteerde maatschappij.’ Gymnasium Beekvliet profileert zich als een gymnasium dat midden in de internationale samenleving staat. Het motto van het 200-jarig bestaan is ‘Medio Mundo’. De leerlingen worden hierop voorbereid waarbij steeds meer aandacht is voor duurzaamheid en goed burgerschap. Elke twee jaar zamelen de leerlingen geld in voor de verbetering van scholing in ontwikkelingslanden. Dit doen ze samen met Edukans en sinds kort ook met Kentalis te Sint-Michielsgestel. In 2014 heeft de school het predicaat ‘Fairtrade school’ in ontvangst genomen. Gymnasium Beekvliet is de eerste school in Noord-Brabant die deze titel mag voeren. In het schoolplan is ook aangegeven dat leren van elkaar binnen de school centraal staat. Voorbeelden hiervan zijn de kennisdelingsbijeenkomsten en het leertraject ’Veranderende Leerling Veranderende Docent’ (VLVD). De docenten leren van en met elkaar.

Dat Gymnasium Beekvliet meer biedt dan alleen een diploma kwam ook tot uiting in de theatervoorstelling: ‘Het is altijd wel ergens nacht.’ Een eigentijds en serieus stuk maar toch met enige humor over pesten op een middelbare school. Het afgelopen jaar is in de verbreding voor het eerst het vak Chinees aangeboden, naast fotografie en gebarentaal. Het komende jaar gaat Gymnasium Beekvliet zich nog nadrukkelijker onderscheiden op het gebied van kunst en cultuur. Als partner van het Het Noordbrabants Museum laat de school leerlingen op een structurele manier kennis maken met de kunst, de cultuur en het erfgoed van Noord-Brabant. ‘Natura incipit, ars dirigit, usus perficit’: de natuur begint, de kunst wijst de richting, de ervaring volmaakt. Kunst en cultuur zijn bij uitstek geschikt om leerlingen bewust te maken van het bestaan. Kunst stelt vragen en zet aan tot reflectie.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)