Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Elzendaalcollege - Boxmeer

www.elzendaalcollege.nl

 

rector: Jacques Marsmans

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo

locaties:

  • Boxmeer
  • Gennep

Het Elzendaalcollege heeft als motto ‘reach for quality’ (Boxmeer) en ‘werken met je kwaliteit’ (Gennep). Het Elzendaalcollege kenmerkt zich door goede onderwijsresultaten en een warm pedagogisch klimaat. De positieve benadering van kinderen is een speerpunt binnen de vestiging in Gennep en de contacten tussen leerkrachten en leerlingen zijn laagdrempelig. Leerlingen hebben veel keuzemogelijkheden binnen het onderwijs. Ze kunnen deelnemen aan buitenlesactiviteiten, excursies en projecten.

Goede zorg bieden voor de kinderen die ouders aan de school toevertrouwen, staat centraal. Dit resulteert in hoge tevredenheid van leerlingen en ouders. Leerlingen scoren bovendien goed in de kwaliteitsonderzoeken van de inspectie en allerlei weekbladen. Veel belangrijker nog is de constatering dat ze het goed doen in de vervolgopleidingen.

De school werkt aan meer differentiatie binnen de klassen om de leerlingen zo het onderwijs te bieden dat goed bij hen past. Met name binnen de vestiging in Boxmeer vindt onderzoek plaats naar de mogelijkheden om het aanbod van leerstof en toetsing nog beter aan te laten sluiten bij de behoefte van de leerling.

Vanaf 9 februari 2014 krijgen de leerlingen van de eerste twee leerjaren van de vestiging in Boxmeer onderwijs in het geheel vernieuwde gebouw aan de Stationsweg. In juli is gestart met de complete vernieuwing van de gebouwen aan de Bilderbeekstraat. Ongeveer 700 leerlingen van de bovenbouw volgen tijdens de bouwwerkzaamheden onderwijs in een aangrenzend schoolgebouw. Ook het gebouw in Gennep wordt grondig opgeknapt.

Zowel onderwijskundig als bedrijfsmatig is de school klaar voor de toekomst.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)