Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Baanderherencollege

www.bhc.nl

 

directeur: Leon Spaan

opleidingen: vmbo, praktijkonderwijs

locatie:

  • Boxtel

Het Baanderherencollege huisvest een vmbo- en een pro-school. Het vmbo biedt onderwijs aan 649 leerlingen, het pro aan 151 leerlingen. Binnen het vmbo zijn alle leerwegen beschikbaar, regulier en met lwoo. De scholen zijn dit jaar bezocht door de inspectie en beide scholen hebben een basisarrangement gekregen. In het verleden was kwaliteitszorg en de borging van processen een aandachtspunt. Voor beide scholen geldt dat die nu goed op orde zijn. Ook de uitstroomresultaten in het laatste jaar zijn bijzonder goed. In het pro behalen relatief veel leerlingen een AKA-diploma. De slogan ‘je telt mee op het BHC’ krijgt steeds beter vorm en de pers is enthousiast over de persoonlijke betrokkenheid. Voor beide scholen geldt dat het borgen van de kwaliteit van het onderwijsleerproces en de rendementen van de geboden ondersteuning en begeleiding aandacht blijven verdienen.

In 2014 zijn de volgende stappen gezet:

  • doorontwikkeling en implementatie van doorlopende LOB-lijnen en op maat geschreven LOB-opdrachten voor alle leerjaren
  • kwaliteitsimpuls door nadere analyse en ontwikkeling van formats voor examenanalyse, verbeterplannen, teamdoelen en vakwerkplannen;
  • oriëntatie door middel van deelname aan pilots voor Bèta-Challengeprogramma en BigPictureLearning op motiverende onderwijsprogramma’s

Uitdagingen voor de komende periode liggen in de invoering van passend onderwijs. Voor het vmbo de verdere voorbereiding voor de vernieuwing van de beroepsgerichte programma’s en voor het pro de doorstroommogelijkheden naar studie en/of werk voor leerlingen met beperkte mogelijkheden.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)