Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

2College Ruiven

www.2college.nl

 

rector: Ad Poulisse

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo

locaties:

  • Durendael, Oisterwijk
  • Cobbenhagenlyceum, Tilburg
  • Cobbenhagenmavo, Tilburg
  • Wandelbos, Tilburg
  • Ruiven, Berkel-Enschot
  • Jozefmavo, Tilburg
  • Vluchtelingen, Oisterwijk

Het onderwijs van 2College is gericht op het actief en zelfstandig leren van leerlingen. Er wordt gezocht naar een balans tussen onderwijs gericht op het halen van een diploma en persoonlijkheidsvorming. De ambitie van 2College is dat elke leerling altijd verder komt, een diploma haalt en leiding leert geven aan zichzelf. 2College is mede kartrekker van de academische opleidingsschool Midden-Brabant. De inspectie beoordeelde alle opleidingen op de scholen van 2College in 2014 opnieuw met het hoogst mogelijke oordeel. Daar waar mogelijk wordt de lat nog hoger gelegd in 2015. 

Het technasium op het Cobbenhagenlyceum, het enige in de regio Tilburg, ontwikkelt zich goed op basis van de verkregen licentie in 2012. Op Durendael is besloten het op academische vorming gebaseerde plusprogramma, de TOP-klas, aan te gaan bieden aan alle vwo-leerlingen. Op Durendael én Cobbenhagenlyceum zijn twee bloeiende afdelingen met tweetalig onderwijs en het international baccalaureate-programma. LWOO is mogelijk op Durendael, Ruiven en de Jozefmavo. De locatie vluchtelingen heeft in 2014 te maken gehad met een verdriedubbeling van het aantal leerlingen als gevolg van alle onrust in de wereld.

In februari 2014 is de nieuwbouw van de Cobbenhagenmavo gerealiseerd voor 400 leerlingen. Voor het toegenomen aantal leerlingen op Durendael is begin 2014 een oplossing gevonden door de ingebruikname van tien extra lokalen vlak in de buurt. De Jozefmavo is volop bezig met het realiseren van nieuwbouw naast het Theresialyceum en hoopt deze in schooljaar 2016-2017 te kunnen betrekken. Om de groei van het aantal leerlingen op het Ruiven op te vangen zijn in 2014 twee extra lokalen binnen de muren gerealiseerd. Kortom: 2College is klaar voor de toekomst voor haar leerlingen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)