Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Huisvesting

In de dynamische omgeving van onze maatschappij in het algemeen en van onderwijs in het bijzonder, neemt vastgoed een bijzondere positie in. Gebouwen worden voor een langdurige periode neergezet en vormen daarmee ook direct kaders voor gebruik. In deze context verdient onderwijshuisvesting een toekomstgerichte benadering.

Beleidsmatig vertaalt zich deze focus in een verdere ontwikkeling van de OMO-kwaliteitsrichtlijnen waarbij, naast flexibiliteit, de nadruk ligt op duurzaamheid. Vanuit dat perspectief ontstaan ook investeringen voor levensduurverlenging van bestaande gebouwen, meer dan de vraag naar nieuwbouw. Elke vraag naar de toekomst begint daarbij overigens met het in kaart brengen van vraag en aanbod. Vanuit dat vertrekpunt is een goede vastgoedregistratie onontbeerlijk.

Ook feitelijk is in 2014, al dan niet samen met de betreffende gemeenten, weer een aantal stappen gezet naar goede huisvesting voor onze scholen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)