Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Diversiteit

Zoveel mensen, zoveel verschillen, zoveel talenten. Juist in die verscheidenheid schuilt de kracht van diversiteit. Een divers samengesteld werknemersbestand levert, wanneer het goed wordt aangestuurd, betere en creatievere oplossingen, ideeën en inzichten. De organisatie kan zich flexibeler en makkelijker aanpassen aan veranderingen in bijvoorbeeld eisen die gesteld worden aan de functie en de werkomgeving. Een goede mix van talenten in de organisatie en de juiste persoon op de juiste plaats.

Eind 2012 is het Charter Talent naar de Top ondertekend om een stimulans te geven aan het diversiteitsbeleid. Aan de hand van het diversiteitsbeleid en het werkprogramma diversiteit is in 2014 aandacht besteed aan verbreding van de doelgroepen. Via het kennisnetwerk is kennis verzameld en gedeeld over de doelgroepen en processen. In schoolplannen en begrotingen is diversiteitsbeleid steeds explicieter gemaakt. Via de nieuwsbrief, website en jaarverslag wordt in- en extern het belang van diversiteit onder de aandacht gebracht. Het percentage vrouwen in de top is ook in 2014 verder gestegen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)