Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
Ons Middelbaar Onderwijs

Jaarverslag 2014: ‘De mens centraal’

Dit online jaarverslag geeft een overzicht van de ontwikkelingen bij vereniging Ons Middelbaar Onderwijs in 2014. Er is veel bereikt: goede onderwijsresultaten, constante aandacht voor de mens en voor de kwaliteit van het onderwijs, grote stappen in de bevordering van de professionalisering van medewerkers en een gezonde financiële situatie.

Bekijk het jaarverslag 2014
Goede resultaten, aandacht voor mens en kwaliteit, en financieel gezond

Goede resultaten, aandacht voor mens en kwaliteit, en financieel gezond

De vereniging Ons Middelbaar Onderwijs kijkt terug op een goed jaar. De slaagpercentages blijven stijgen ten opzichte van voorgaande jaren en in vergelijking met landelijke cijfers. Er is veel aandacht voor het individu, zowel voor de leerlingen als voor de medewerkers. En de financiële situatie is gezond waardoor alle aandacht kan gaan naar het onderwijsproces.

De vereniging bestaat uit een divers palet aan scholen met samen ruim 60.000 leerlingen. Elke school heeft een eigen karakter en vaart zijn eigen koers. We vinden elkaar in ons streven naar goed onderwijs aan onze leerlingen en trekken samen op als het gaat om bedrijfsvoering en het delen van kennis. Meer daarover in het voorwoord.

Naar voorwoord

Onderwijsinnovatie door onderzoek

Schoolgebonden onderzoek uitvoeren heeft een positieve uitwerking op de professionalisering van docenten. Vanuit vraagstellingen over de praktijk van het eigen lesgeven ontwikkelt de docent een andere kijk op zijn dagelijkse routine. Deze vorm van onderzoek leidt tot onderwijsverbetering. Om de resultaten van deze onderzoeken door docenten wijd te verspreiden hebben de academische opleidingsscholen van de vereniging een web-based platform ontwikkeld onder de naam: Script!

Op 27 mei 2014 is de website feestelijk gelanceerd. Er zijn twee artikelen bundels gerealiseerd, 35 artikelen en 7 Script! Talks.

Lees verder
Onderwijsinnovatie door onderzoek

Vind een OMO school

Zoeken