Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Frater van Gemertschool

Directeur: Jan van Emden
http://www.fratervangemertschool.nl

Per 1 augustus 2012 is de havo-afdeling klas 2 t/m 5 van de Frater van Gemertschool een nevenvestiging van het Theresialyceum geworden. Op de locatie Frater van Gemert wordt havo-onderwijs verzorgd voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. Door deze constructie kan deze belangrijke onderwijsvoorziening voor de regio Tilburg gehandhaafd blijven.

Onderwijskundig en qua toelatingsbeleid is de nevenvestiging een autonome eenheid.

Theresialyceum
Rector: Tomas Oudejans
Het Theresialyceum is een school voor havo, atheneum en gymnasium en leidt daarmee op voor hbo en wo. De school is in 1926 opgericht als meisjesschool (mms en gymnasium) door de Congregatie van de Zusters van Liefde. Hoewel er geen formele band meer bestaat met de Congregatie zijn de rijke traditie en historie nog steeds van invloed op de cultuur van de school. Voorbeelden hiervan zijn de belangstelling voor kunst en cultuur, de waarde(n)-gerichtheid, de zorg en begeleiding, het open en respectvol schoolklimaat.

De leerlingen zijn afkomstig uit de brede regio Tilburg, vooral uit Tilburg, Goirle, Berkel-Enschot, Udenhout, Loon op Zand en Gilze-Rijen. Een groot deel is woonachtig in het westen van de stad, de wijk Reeshof (circa 30%).
Het Theresialyceum onderscheidt zich o.a. door een verlengde driejarige brugperiode en is begaafdheidsprofielschool.

Vestigingen:
• Theresialyceum 
• Theresialyceum, locatie Frater van Gemertschool