Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Pleinschool Helder

Vestigingsdirecteur: Ingrid van Eijndhoven-Kooijman
http://www.pleinschoolhelder.info

Pleinschool Helder is een havo/vwo-school voor leerlingen met een Cluster IV-indicatie op basis van een autismespectrum- stoornis (ASS) en/of AD(H)D.

Pleinschool Helder telt circa 120 leerlingen.

Pleinschool Helder kenmerkt zich door haar kleinschalig en betrokken karakter. In een rustige, veilige omgeving biedt de school persoonlijk onderwijs aan kleine groepen van maximaal vijftien leerlingen. Respect voor anderen, open communicatie, structuur en duidelijkheid staan voorop,  teneinde de leerlingen zo goed mogelijk om te leren gaan met hun mogelijkheden en beperkingen, waarbij de nadruk ligt op wat ze wél kunnen.

Leerlingen worden dan ook aangenomen met de verwachting dat ze op termijn volledig kunnen participeren binnen het regulier onderwijs.

De school wil op deze manier bijdragen aan de vorming van leerlingen tot jongvolwassenen die in staat zijn een studie aan het HBO of een universiteit te volgen. 

‘Regulier maar anders: Helder.’


Scholengroep Het Plein
Rector: Corinne Sebregts
Scholengroep Het Plein bestaat uit zes afzonderlijke vestigingen. Deze vestigingen werken vanuit een gezamenlijke missie, maar profileren zich afzonderlijk van elkaar. Elke school heeft een eigen identiteit en is apart gehuisvest. Het onderwijs- en begeleidingsaanbod is op de scholen dusdanig op elkaar afgestemd dat er nagenoeg een dekkend onderwijsaanbod ontstaat van praktijkonderwijs tot gymnasium. 

Scholengroep Het Plein geeft onderwijs aan ongeveer 2.800 leerlingen.

Vestigingen
• Aloysius / De Roosten 
• Antoon Schellenscollege
• Pleinschool Helder
• Praktijkschool Eindhoven
• Sint-Joriscollege 
• Vakcollege Eindhoven