Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Antoon Schellenscollege

Vestigingsdirecteur: Tom Liebregts
http://www.antoonschellenscollege.info

Het Antoon Schellenscollege is een school voor vmbo met een afdeling leerwegondersteunend onderwijs (LWOO). Daarnaast is het Antoon Schellenscollege een Topsport Talentschool (LOOT). De school telt circa 250 leerlingen.

Het Antoon Schellenscollege biedt een kleinschalige, veilige en betrokken leeromgeving aan leerlingen die (nog even) extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van leren en/of persoonlijke ontwikkeling. Zij hebben meestal een LWOO-indicatie en/of een leerlinggebonden financiering. De school biedt zorg op maat aan op didactisch- en sociaal-emotioneel gebied zodat de leerling zich optimaal kan ontplooien om na twee jaar een verantwoorde overstap te maken naar een bovenbouwtraject dat bij hem of haar past.

Kortom, het Antoon Schellenscollege is ‘een school waar iedereen elkaar kent’.


Scholengroep Het Plein
Rector: Corinne Sebregts
Scholengroep Het Plein bestaat uit zes afzonderlijke vestigingen. Deze vestigingen werken vanuit een gezamenlijke missie, maar profileren zich afzonderlijk van elkaar. Elke school heeft een eigen identiteit en is apart gehuisvest. Het onderwijs- en begeleidingsaanbod is op de scholen dusdanig op elkaar afgestemd dat er nagenoeg een dekkend onderwijsaanbod ontstaat van praktijkonderwijs tot gymnasium. 

Scholengroep Het Plein geeft onderwijs aan ongeveer 2.800 leerlingen.

Vestigingen
• Aloysius / De Roosten 
• Antoon Schellenscollege
• Pleinschool Helder
• Praktijkschool Eindhoven
• Sint-Joriscollege 
• Vakcollege Eindhoven