Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Aloysius/De Roosten

Vestigingsdirecteur: Ellen van den Heuvel
http://www.aloysiusderoosten.info

Aloysius/De Roosten is een school voor mavo met een determinatieperiode in de onderbouw. Dit betekent dat leerlingen met een vmbo-k /g / t advies na overleg met de basisschool de mogelijkheid krijgen in twee leerjaren door te groeien naar de mavo.

Daarnaast is Aloysius/De Roosten een Topsport Talentschool (LOOT). De school  telt circa 350 leerlingen.

Aloysius/De Roosten biedt haar leerlingen een veilige geborgen omgeving waar docenten en leerlingen elkaar persoonlijk kennen. De school is klein, heeft haar onderwijs kleinschalig georganiseerd en de communicatielijnen met leerlingen en ouders zijn kort.

Aloysius/De Roosten: ‘Focus op jou’.

Scholengroep Het Plein
Rector: Corinne Sebregts
Scholengroep Het Plein bestaat uit zes afzonderlijke vestigingen. Deze vestigingen werken vanuit een gezamenlijke missie, maar profileren zich afzonderlijk van elkaar. Elke school heeft een eigen identiteit en is apart gehuisvest. Het onderwijs- en begeleidingsaanbod is op de scholen dusdanig op elkaar afgestemd dat er nagenoeg een dekkend onderwijsaanbod ontstaat van praktijkonderwijs tot gymnasium.

Scholengroep Het Plein geeft onderwijs aan ongeveer 2.800 leerlingen.

Vestigingen
• Aloysius / De Roosten 
• Antoon Schellenscollege
• Pleinschool Helder
• Praktijkschool Eindhoven
• Sint-Joriscollege 
• Vakcollege Eindhoven