Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Sint-Joriscollege

Directeur: Peter van den Eijnde
http://www.sintjoriscollege.info

Het Sint-Joriscollege is een school voor vwo (gymnasium en atheneum), havo en mavo. ’t Joris biedt het project Kunst & Cultuur aan, heeft een bètaprogramma en voor leerlingen met een brede belangstelling voor sport zijn er de sportklassen.  Daarnaast is ’t Joris een Topsport Talentschool (LOOT) en de enige gecertificeerde Cultuurprofielschool in de regio Eindhoven. De school telt circa 1.460 leerlingen.

‘t Joris heeft ondanks zijn grootte het onderwijs kleinschalig georganiseerd. De school kenmerkt zich door haar open betrokken karakter waarbij respect voor elkaar, een optimale begeleiding en open communicatie een doel op zich zijn.

‘t Joris wil de ambities van haar leerlingen waarmaken. Dit betekent dat alle leerlingen worden begeleid en geholpen om datgene wat ze graag willen bereiken, ook te realiseren. De school wil ervoor zorgen dat elke leerling bij het verlaten van de school zelfbewust en goed toegerust de vervolgstappen kan nemen die bij hem/haar passen. En dat elke leerling de ontwikkelde kennis en vaardigheden effectief  kan inzetten in de maatschappij.

Scholengroep Het Plein
Scholengroep Het Plein bestaat uit zes afzonderlijke vestigingen. Deze vestigingen werken vanuit een gezamenlijke missie, maar profileren zich afzonderlijk van elkaar. Elke school heeft een eigen identiteit en is apart gehuisvest. Het onderwijs- en begeleidingsaanbod is op de scholen dusdanig op elkaar afgestemd dat er nagenoeg een dekkend onderwijsaanbod ontstaat van praktijkonderwijs tot gymnasium. 

Scholengroep Het Plein geeft onderwijs aan ongeveer 2.800 leerlingen.

Vestigingen
• Aloysius / De Roosten 
• Antoon Schellenscollege
• Pleinschool Helder
• Praktijkschool Eindhoven
• Sint-Joriscollege 
• Vakcollege Eindhoven