Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

d'Oultremontcollege

Vestigingsdirecteur: Janette Riedstra
http://www.doultremontcollege.nl

Degelijk, dynamisch en doeltreffend. Met deze kernkwaliteiten staat het d’Oultremontcollege voor goed traditioneel onderwijs in een levendige leeromgeving. Wij zien het als onze taak en uitdaging om de leerlingen die ons zijn toevertrouwd een ‘totaalopleiding’ te bieden.

Het is ons doel om al onze leerlingen op te leiden tot zelfstandige en verantwoordelijke wereldburgers. De leerling die straks de school verlaat heeft zicht op zijn eigen kennen en kunnen. Zo kan hij of zij op eigen wijze een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving van vandaag én van de toekomst. Dit doel willen wij bereiken door naast cognitieve kennis ook aandacht te hebben voor het ontwikkelen van vaardigheden en talenten. 


OMO Scholengroep De Langstraat

Rector: Jan van Pelt
OMO Scholengroep De Langstraat biedt aan ongeveer 3.400 leerlingen onderwijs op alle niveaus: vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Binnen de scholengroep worden onderscheiden: het Dr. Mollercollege in Waalwijk, het Van Haestrecht College in Kaatsheuvel, het d’Oultremontcollege in Drunen en de Walewyc-mavo in Waalwijk. De scholen willen -elk met een eigen accent- onderwijs op maat bieden, respect als kernwaarde overdragen, zorg en begeleiding bieden ten dienste van het leerproces en aandacht schenken aan de algehele ontwikkeling van hun leerlingen.

De scholengroep kiest voor kleinschaligheid binnen het grote geheel. Het grote verband maakt het mogelijk dat leerlingen zonder problemen kunnen doorstromen naar andere schooltypes en zo het diploma halen dat bij hen past. De kleinschaligheid in deelscholen voorkomt dat leerlingen verloren lopen en zorgt voor een flexibele organisatie.

Vestigingen
• Dr. Mollercollege (Waalwijk)
• Van Haestrechtcollege (Kaatsheuvel)
• Walewyc-mavo (Waalwijk)
• d’Oultremontcollege (Drunen)