Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Van Haestrechtcollege

Vestigingsdirecteur: Jean Willems
http://www.vanhaestrechtcollege.nl

Het Van Haestrechtcollege heeft als motto: “Kleinschalig en betrokken”.
Ons onderwijsaanbod bestaat uit mavo, voorbereidend beroepsonderwijs en de tweejarige HAVO-kansklas. Binnen het voorbereidend beroepsonderwijs bieden we de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg aan.

Door de kleinschalige sfeer voelen leerlingen en medewerkers zich snel op hun gemak voelt. De school is klein, iedereen kent iedereen en tussen leraren en leerlingen bestaat nog een echte band. Naast het reguliere lesprogramma bieden wij een Art class, Music class en Sportklas aan. 

OMO Scholengroep De Langstraat
Rector: Jan van Pelt
OMO Scholengroep De Langstraat biedt aan ongeveer 3.400 leerlingen onderwijs op alle niveaus: vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Binnen de scholengroep worden onderscheiden: het Dr. Mollercollege in Waalwijk, het Van Haestrecht College in Kaatsheuvel, het d’Oultremontcollege in Drunen en de Walewyc-mavo in Waalwijk. De scholen willen -elk met een eigen accent- onderwijs op maat bieden, respect als kernwaarde overdragen, zorg en begeleiding bieden ten dienste van het leerproces en aandacht schenken aan de algehele ontwikkeling van hun leerlingen.

De scholengroep kiest voor kleinschaligheid binnen het grote geheel. Het grote verband maakt het mogelijk dat leerlingen zonder problemen kunnen doorstromen naar andere schooltypes en zo het diploma halen dat bij hen past. De kleinschaligheid in deelscholen voorkomt dat leerlingen verloren lopen en zorgt voor een flexibele organisatie.

Vestigingen
• Dr. Mollercollege (Waalwijk)
• Van Haestrechtcollege (Kaatsheuvel)
• Walewyc-mavo (Waalwijk)
• d’Oultremontcollege (Drunen)