Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Dr. Mollercollege

Interim vestigingsdirecteur: L. Veldhuizen
http://www.drmollercollege.nl

Het Dr. Mollercollege is een scholengemeenschap voor vmbo (theoretische leerweg / mavo), havo en vwo (gymnasium en atheneum). In klas 1, 2 en 3 wordt op het vwo tweetalig onderwijs (Engels) aangeboden. De schoolcultuur is er een waarin duidelijke regels zijn, maar waar ook ruimte is voor de individuele situaties waarin leerlingen soms verkeren en die maatwerk vereisen. Respect voor elkaar en elkaars opvattingen staan daarbij centraal.

Het Dr. Mollercollege wil zich profileren als een school met extra aandacht voor kunst en cultuur. Activiteiten in het kader van kunst en cultuur behoren van oudsher tot het aanbod van de school. Naast kunst en cultuur staat ook sport hoog in het vaandel van het Dr. Mollercollege. Om de talenten van leerlingen op sportief gebied te ontwikkelen organiseert de school zogenaamde sportklassen in klas 1, 2 en 3.


OMO Scholengroep De Langstraat
Rector: Jan van Pelt
OMO Scholengroep de Langstraat biedt aan ongeveer 3.400 leerlingen onderwijs op alle niveaus: vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Binnen de scholengroep worden onderscheiden: het Dr. Mollercollege in Waalwijk, het Van Haestrecht College in Kaatsheuvel, het d’Oultremontcollege in Drunen en de Walewyc-mavo in Waalwijk. De scholen willen -elk met een eigen accent- onderwijs op maat bieden, respect als kernwaarde overdragen, zorg en begeleiding bieden ten dienste van het leerproces en aandacht schenken aan de algehele ontwikkeling van hun leerlingen.

De scholengroep kiest voor kleinschaligheid binnen het grote geheel. Het grote verband maakt het mogelijk dat leerlingen zonder problemen kunnen doorstromen naar andere schooltypes en zo het diploma halen dat bij hen past. De kleinschaligheid in deelscholen voorkomt dat leerlingen verloren lopen en zorgt voor een flexibele organisatie.

Vestigingen
• Dr. Mollercollege (Waalwijk)
• Van Haestrechtcollege (Kaatsheuvel)
• Walewyc-mavo (Waalwijk)
• d’Oultremontcollege (Drunen)