Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Cambreur College

Deelschooldirecteur: Ad van der Ven
http://www.cambreurcollege.nl

Het Cambreur College in Dongen biedt vwo, tweetalig vwo, havo, tweetalig havo, mavo en vmbo aan. De school heeft een groot aanbod van buitenlesactiviteiten en internationale uitwisselingen en hecht zeer veel waarde aan kwaliteitsonderwijs dat gekoppeld is aan de brede vorming van leerlingen. De docenten zorgen ervoor dat leerlingen leren hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen en zij dagen de leerlingen uit te excelleren. 

De school heeft drie gebouwen die op steenworp afstand van elkaar liggen:

  • Het Voorbereidend MBO aan de Mgr. Schaepmanlaan 2, waar leerlingen in de sectoren Zorg & Welzijn en Economie een diploma in de basis- of kaderberoepsgerichte leerweg behalen.
  • Het Junior College aan de Bolkensteeg 9, waar de mavo-, havo- en vwo-leerlingen hun eerste jaar volgen.
  • Het gebouw aan de Mgr. Schaepmanlaan 13, waar de mavo-, havo- en vwo-leerlingen hun opleiding vanaf leerjaar 2 vervolgen.

 

Kwadrant Scholengroep
Rector: Titus Frankemölle

Kwadrant Scholengroep verzorgt onderwijs voor de mens, voor iedere mens en voor de gehele mens. Niet alleen het verwerven van kennis is belangrijk, maar ook de sociaal-emotionele, creatieve, spirituele, lichamelijke en technische ontwikkeling dragen bij tot de ontwikkeling van een leerling tot een evenwichtige volwassen mens. Voor de scholengroep is deze pedagogische visie het Leitmotiv in het pedagogisch en daaruit voortvloeiend ook het didactisch handelen. De aandacht voor iedere en de gehele mens geldt ook ten aanzien van de medewerkers van de scholengroep, die de scholengroep moeten ervaren als een aangename, persoonlijke en veilige werkomgeving.

Deelscholen
• Hanze College (Oosterhout)
• Cambreurcollege (Dongen)