Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

2College - Vluchtelingen

Vestigingsdirecteur: Geert Mulders
http://www.2college.nl

Rector: Ad Poulisse 

2College kent ook een aparte afdeling voor vluchtelingenonderwijs. Deze afdeling heeft een eigen locatie op het Asielzoekerscentrum in Oisterwijk.

In deze afdeling wordt lesgegeven aan Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV-ers). De afdeling heeft een vaste groep docenten.

AMV-ers vormen een speciale groep leerlingen. Ze zijn afkomstig uit vele verschillende landen, waarvan Somalië, Irak en Afghanistan op dit moment de belangrijkste zijn.

2College
2College is een scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium, met zeven locaties in Tilburg, Oisterwijk en Berkel-Enschot. Er zijn ook twee bloeiende afdelingen met tweetalig onderwijs en het IB-programma (International Baccalaureate) voor havo en vwo op 2College Durendael en 2College Cobbenhagenlyceum. Het onderwijs op 2College is gericht op het actief en zelfstandig leren van leerlingen. De organisatie is zo kleinschalig mogelijk ingericht. Aangestuurd door een kleine directie wordt er gewerkt in teams onder leiding van een teamleider. Ter voorbereiding van onze leerlingen op het vervolgonderwijs wordt nauw samengewerkt met verschillende onderwijsinstituten, instellingen en bedrijven.

2College heeft gezamenlijk ongeveer 3.800 leerlingen en op elk van onze scholen komt iedere leerling altijd verder!

Vestigingen
• 2College Durendael (Oisterwijk)
• 2College Cobbenhagenlyceum (Tilburg)
• 2College Cobbenhagenmavo (Tilburg)
• 2College Wandelbos (Tilburg)
• 2College Ruiven (Berkel-Enschot)
• 2College Jozefmavo (Tilburg)
• 2College Vluchtelingen (Oisterwijk)