Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

2College - Ruiven

Vestigingsdirecteur: Wanda Boele
http://www.2college.nl/ruiven

Rector: Ad Poulisse

Kleinschalig
2College Ruiven is een kleinschalige mavo in Berkel-Enschot. De school is prima bereikbaar en heeft een regionaal karakter.
De stap naar een school voor voortgezet onderwijs is een bijzondere en spannende gebeurtenis. Sommige leerlingen zien er tegenop om een groot schoolgebouw met nieuwe leerlingen en leraren binnen te stappen. De kleinschaligheid van Ruiven maakt die stap een stuk gemakkelijker. Iedereen kent elkaar snel en ook het gebouw is in korte tijd een vertrouwde omgeving. Leraren hebben snel in de gaten wie er extra aandacht verdienen.

De onderbouw
2College Ruiven biedt in de onderbouw een deel van de vakken in leergebieden aan. De ervaring leert dat leerlingen de samenhang tussen de vakken beter leren begrijpen. Naast traditionele (theoretische) lesuren leggen we een duidelijke link naar de praktische toepassingen van vakken. Zo vergroten we kennis en krijgen competenties en vaardigheden ruimschoots aandacht. Ook buitenles-activiteiten zoals sport, muziek en cultuur krijgen de nodige aandacht.

De bovenbouw
Alle leerlingen doen examen in zeven vakken i.p.v. van zes. Technologie voor de gemengde leerweg is daarbij één van de keuzevakken. Ook hebben leerlingen de mogelijkheid om muziek of handvaardigheid te kiezen als examenvak.

LWOO
Sommige leerlingen hebben extra hulp nodig om het vmbo-gt diploma te halen. Ze hebben deze ondersteuning nodig omdat ze een leerachterstand hebben opgelopen onder andere t.g.v. sociaal-emotionele problematiek.

Leerwegondersteuning is een vorm van extra begeleiding en ondersteuning.  De lesmethoden, toetsen, normering en het diploma blijven precies hetzelfde. Vanaf het schooljaar 2012-2013 kunnen leerlingen met deze complexe leervraag ook op 2College Ruiven terecht.


2College
2College is een scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium, met zeven locaties in Tilburg, Oisterwijk en Berkel-Enschot. Er zijn ook twee bloeiende afdelingen met tweetalig onderwijs en het IB-programma (International Baccalaureate) voor havo en vwo op 2College Durendael en 2College Cobbenhagenlyceum.

Het onderwijs op 2College is gericht op het actief en zelfstandig leren van leerlingen. De organisatie is zo kleinschalig mogelijk ingericht. Aangestuurd door een kleine directie wordt er gewerkt in teams onder leiding van een teamleider. Ter voorbereiding van onze leerlingen op het vervolgonderwijs wordt nauw samengewerkt met verschillende onderwijsinstituten, instellingen en bedrijven.

2College heeft gezamenlijk ongeveer 3.800 leerlingen en op elk van onze scholen komt iedere leerling altijd verder!

Vestigingen
• 2College Durendael (Oisterwijk)
• 2College Cobbenhagenlyceum (Tilburg)
• 2College Cobbenhagenmavo (Tilburg)
• 2College Wandelbos (Tilburg)
• 2College Ruiven (Berkel-Enschot)
• 2College Jozefmavo (Tilburg)
• 2College Vluchtelingen (Oisterwijk)