Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Van Maerlantlyceum

Rector: Liz Chermin
http://www.vanmaerlantlyceum.nl

Het Van Maerlantlyceum is een excellente school (predicaat 2012 én 2013) voor havo, atheneum en gymnasium in het centrum van Eindhoven. De school heeft ongeveer 1200 leerlingen en 115 medewerkers.

   

 

 

We geven onze leerlingen een podium om uit te blinken; het Van Maerlant staat bekend om zijn muziekavonden, poëziewedstrijden en debatcultuur.

De individuele begeleiding van de leerlingen is gericht op actief en zelfstandig leren. Onze school besteedt extra aandacht aan de begeleiding van zwakkere leerlingen, maar ook van de getalenteerde leerling. Zij krijgen in het Plato-project de gelegenheid om zich te verdiepen in onderwerpen waarvoor ze bijzondere interesse hebben.

De school kent veel leerlingen die veel meer uit zichzelf willen en kunnen halen dan er in de reguliere lessen van hen gevraagd wordt. Deze leerlingen willen wij meer uitdaging bieden door hen in de verschillende ‘ateliers’ extra lessen te laten volgen in een of meer vakken. Voorbeelden hiervan zijn de ateliers voor dans, drama, tekenen, muziek, l.o. en bèta-talenten.

Ons streven is dat alle leerlingen optimaal kunnen profiteren van het onderwijsaanbod. Voor veel leerlingen is dit geen enkel probleem; de schoolloopbaan wordt succesvol doorlopen. Maar er zijn ook leerlingen die, al dan niet tijdelijk, moeite hebben het onderwijsaanbod te volgen. Wij doen ons uiterste best ook deze leerlingen zo optimaal mogelijk te begeleiden.