Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Maurick College

Rector: Huub van der Linden
http://www.maurickcollege.nl

Het Maurick College is een innovatieve school voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium, die op science gericht is. De school heeft ongeveer 1.800 leerlingen en 170 personeelsleden. 

De leerlingen worden begeleid en gecoacht op basis van de Daltonfilosofie, waarbij verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerken de kern vormen.

Naast talentontwikkeling staat binnen de filosofie van de school ook het aspect van menswording centraal. Dit wil zeggen dat ons onderwijs leerlingen uitnodigt om te excelleren op ieders eigen maximale niveau. Maar ook aanleren en toepassen van vaardigheden nemen in ons onderwijs een nadrukkelijke plaats in. Binnen de sociaal complexe maatschappij van Nederland zijn immers niet alleen kennis en kunde belangrijk, ook vaardigheden zijn van cruciaal belang.

Medewerkers van het Maurick College zijn bekwame, zelfbewuste en initiatiefrijke vakmensen die naast het lesgeven ook veel aandacht besteden aan begeleiding. Onze medewerkers vormen in veel gevallen een klankbord voor onze leerlingen en dragen bij aan hun vorming en opvoeding.