Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

Jacob-Roelandslyceum

Rector: Leon Spaan
http://www.jrl.nl

Het Jacob-Roelandslyceum is een school voor gymnasium, atheneum en havo. In schooljaar 2013-2014 telt de school ca. 1.300 leerlingen.

Leerlingen krijgen op het JRL de ruimte om in een veilige en uitdagende leeromgeving het maximale uit zichzelf te halen en competenties te ontwikkelen die nodig zijn om succesvol te functioneren in het vervolgonderwijs en de samenleving.

Het JRL wil leerlingen inspireren en gaat ervan uit dat de beste leerkracht in de leerling zelf zit.
Door keuzes te maken kan een leerling zich profileren in een bepaalde richting. Er zijn op het JRL vier richtingen die leerlingen de mogelijkheid bieden te excelleren. Leerlingen met belangstelling voor de exacte vakken kunnen kiezen voor het Technasium. Voor leerlingen die zich op cultureel gebied willen ontplooien is er de Cultuurprofilering. Het JRL werkt samen met de Universiteit van Cambridge waardoor leerlingen bij Engels plus de internationaal erkende certificaten kunnen halen en met de Universiteit van Tilburg wordt het Econasium vorm gegeven, waardoor leerlingen onderzoeksvaardigheden in de economische richting kunnen ontwikkelen.
Om meer op maat te kunnen werken maken JRL-leerlingen gebruik van ICT als hulpmiddel.
Met een eigen device en meer ruimte voor differentiatie zijn we op weg naar een gepersonaliseerd onderwijsaanbod voor leerlingen.