Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

De scholen

Op zoek naar informatie over een OMO-school? Hier vind je per school het aanbod, het profiel, contactinformatie en een link naar de website van een school.

2College - Durendael

Vestigingsdirecteur: Geert Mulders
http://www.2college.nl/durendael

Rector: Ad Poulisse

2College Durendael is een regioschool met een dorps karakter. Dat uit zich in een vriendelijke en ontspannen sfeer, een veilige omgeving om te leren en een persoonlijke aanpak (de leerling wordt gekend).

De school biedt de volgende vormen van onderwijs aan: vmbo-b, vmbo-k vmbo-gt, havo, vwo, TTO-havo (TweeTalig Onderwijs), TTO-vwo en vwo-TOP (Talenten Onderzoeks Programma). Het tweetalig programma wordt aangeboden in zowel de onder- als de bovenbouw.

Binnen de bbl en bbl+ klassen bieden we (beperkt) lwoo voor leerlingen met een basis of kaderadvies.

De verschillende afdelingen hebben hun eigen karakter, passend bij de eigen leerlingen. De kwaliteit van het onderwijs ligt boven het landelijk gemiddelde.

Op 2College Durendael zitten 1.760 leerlingen.


2College
2College is een scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium, met zeven locaties in Tilburg, Oisterwijk en Berkel-Enschot. Er zijn ook twee bloeiende afdelingen met tweetalig onderwijs en het IB-programma (International Baccalaureate) voor havo en vwo op 2College Durendael en 2College Cobbenhagenlyceum.

Het onderwijs op 2College is gericht op het actief en zelfstandig leren van leerlingen. De organisatie is zo kleinschalig mogelijk ingericht. Aangestuurd door een kleine directie wordt er gewerkt in teams onder leiding van een teamleider. Ter voorbereiding van onze leerlingen op het vervolgonderwijs wordt nauw samengewerkt met verschillende onderwijsinstituten, instellingen en bedrijven.

2College heeft gezamenlijk ongeveer 3.800 leerlingen en op elk van onze scholen komt iedere leerling altijd verder!

Vestigingen
• 2College Durendael (Oisterwijk)
• 2College Cobbenhagenlyceum (Tilburg)
• 2College Cobbenhagenmavo (Tilburg)
• 2College Wandelbos (Tilburg)
• 2College Ruiven (Berkel-Enschot)
• 2College Jozefmavo (Tilburg)
• 2College Vluchtelingen (Oisterwijk)